DDoS testen

DDoS testen

Hoe goed een penetratietest ook wordt uitgevoerd, een penetratietest geeft nog steeds geen inzicht in de mate waarin diensten, applicaties en infrastructuur vatbaar zijn voor DoS of DDoS aanvallen.

Vooral voor online diensten waarbij doorlopende beschikbaarheid belangrijk is, is het belangrijk om het maximale voorbereid te zijn om DDoS aanvallen het hoofd te bieden. Een goede DDos test kan helpen de noodzakelijke inzichten te verkrijgen om de juiste maatregelen te nemen!

Maar het uitvoeren van een goede DDoS test is geen sinecure. Hoewel het een peulenschil is om een DDoS tool te downloaden en een grote hoeveelheid verkeer op een website af te vuren, levert dat vaak geen bruikbare inzichten op voor aanvallen op grotere schaal. Ook zijn er veel verschillende soorten (D)DoS aanvallen; een goede DDOS test moet inzicht bieden in de kwetsbaarheid voor alle relevante soorten aanvallen. Daarbij is het zaak om niet alleen de juiste soorten aanvallen op te zetten, maar ook de juiste metingen uit te voeren tijdens de test. Alleen dan kunnen de juiste conclusies worden getrokken en de juiste maatregelen worden genomen!

Door de sterke achtergrond op het gebied van IT performance en samenwerking met de leidende partij op het gebied van DDoS simulatie, is nSEC/Resilience in staat een DDOS simulatie test aan te bieden die optimale inzicht biedt.

Interesse in hoe een dergelijke test precies in zijn werk gaat of wat de mogelijkheden zijn? We komen graag eens langs. Neem contact met ons op voor meer informatie!