Penetratietest Low Code Applicaties

Penetratietest Low Code Applicaties

Voor applicaties die zijn gebouwd op basis van low code platformen/frameworks is een reguliere penetratietest vaak minder effectief. Zo zijn bepaalde categorie├źn kwetsbaarheden op specifieke platformen vaak al nagenoeg uitgesloten. Daarnaast zijn voor applicaties gebouwd op low code platformen/frameworks specifieke controles nodig, die controleren op bekende zwakke plekken en security best practices voor die platformen/frameworks. Dit geldt zowel voor low code applicaties die een organisatie zelf host als voor applicaties die in de cloud worden gehost op infrastructuur van de low code leverancier.

nSEC/Resilience biedt, voor applicaties gebouwd op low code platformen/frameworks een gespecialiseerde penetratietest die is aangepast aan deze behoefte aan een betere focus, en meer toevoegde waarde geeft binnen de bestede testtijd.

 

 

Bij deze gespecialiseerde penetratietesten worden wel alle gangbare onderdelen van een penetratietest meegenomen, maar wordt bespaarde tijd (doordat een aantal controles gemakkelijker kunnen worden uitgevoerd) besteed aan het uitvoeren van de controles die specifiek zijn voor het betreffende low code platform.

nSEC/Resilience consultants hebben ervaring met het testen van applicaties gebouwd op bijvoorbeeld Mendix, Oracle APEX, Blueriq, Outsystems en Thinkwise.
Door de expertise van nSEC/Resilience op het gebied van low code platformen kunnen onze consultants de nodige additionele controles uitvoeren en adviezen geven op het gebied van applicatieconfiguratie.

Doordat alle gangbare onderdelen van een penetratietest wel worden afgedekt, en daarnaast de relevante platform-specifieke controles worden meegenomen, krijgt u meer kwaliteit voor hetzelfde geld!

Meer weten? Neem contact met ons op!